Om Svensk fastighetsförmedling

Svensk fastighetsförmedling är den äldsta och en av de största mäklarkedjorna i Sverige. Från lokalkontoren i Sverige och Spanien förmedlar mäklarkedjan runt 30 000 bostäder, kommersiella rörelser, nyproduktioner samt skog- och lantbruksfastigheter varje år.

Få 3 offerter

Svensk fastighetsförmedling grundades av Erik H Lundgren i Linköping 1937. Entreprenören hade redan tidigt visionen klar; en kedja som fanns i hela landet. Resan från 1930-talets bostadskris, de trångbodda svenska folkhemmen och industrialisering till dagens digitaliserade bostadsaffärer har uppfyllt Erik H Lundgrens vision om en rikstäckande kedja. En kedja som dessutom är ett av landets största mäklarföretag. Det som inte har förändrats under företagets nästan 85 åriga historia är ambitionen om att hjälpa kunderna till framgångsrika fastighetsaffärer. 

Svensk fastighetsförmedlings målsättning är att erbjuda kunden en attraktiv mäklartjänst som är anpassad efter kundens behov och önskemål. Genom att förena drömmar och förhoppningar vill mäklarkedjan skapa ett hållbart boendeliv. Alla affärer är unika och sker efter de förutsättningar som är aktuella. Vill du anlita en mäklarbyrå med högt anseende och kontor i över hela landet är Svensk fastighetsförmedling ett alternativ som du bör överväga.

Var har mäklarkedjan kontor?

Svensk fastighetsförmedlings huvudkontor ligger i Stockholm, Mäklarkedjan har 218 kontor och cirka 12 000 medarbetare som är utspridda över hela Sverige. Mäklarna som arbetar på lokalkontoren har stor kunskap om både marknaden och det geografiska område som de förmedlar bostäder inom. 

Sälja bostad genom mäklarkedjan

När du anlitar Svensk fastighetsförmedling för att sälja en bostad, kommersiell rörelse eller en skog- och lantbruksfastighet får du hjälp av professionella mäklares som har god lokalkännedom och som kan alla juridiska delar. Svensk Fastighetsförmedling använder sig av en process som de kallar Svenskfastmetoden.

  1. Du träffar mäklaren för ett rådgivande möte. Mäklaren utgår från din unika bostad och behov för att skapa den optimala lösningen. Förberedelser och en genomtänkt planering är ett måste för att skapa de bästa bilderna till marknadsföringen och visningsupplevelser som attraherar potentiella köpare. Mäklaren hämtar också in information om fastigheten eller lägenheten, till exempel energideklaration, eventuella fullmakter, låneinformation och stadgar från bostadsrättsföreningen.
  2. Nästa steg är det så viktiga första intrycket. Mäklaren informerar om vad du bör tänka på inför fotograferingen av bostaden för att spekulanterna ska få bästa möjliga känsla första gången de ser bostaden. För att skapa rätt bildspråk är det även möjligt att styla lägenheten. Bilderna används sedan till marknadsföring i olika kanaler och visningsmaterial. Mäklaren tar även fram en planritning som visar bostadens eller fastighetens (och eventuella biytors) planlösning.
  3. Mäklaren skriver ihop en attraktiv och säljande beskrivning baserat på den information som kommit fram under rådgivningsmötet. Här är det ett ypperligt tillfälle för dig som kund att berätta om de fördelar och guldkorn som du har kunskap om
  4. Det är nu som det roliga med att locka köpare börjar. Mäklaren väljer ut de bästa kanalerna för att marknadsföra din bostad och kontaktar även de kunder som har lagt in ett önskemål om en särskild bostad. Motsvarar din bostad deras önskemål är det möjligt att sälja utan visning.
  5. När det är dags för visning tar mäklaren hand om alla detaljer som att boka in visningar, besvara alla frågor, hålla löpande kontakt med alla intressenter och sammanställer material inför visningen. Svensk fastighetsförmedlings mäklare har god kännedom om både marknaden och området och tar fram ett visningskoncept som bygger på såväl fakta som känslomässiga aspekter. 
  6. När visningen är avklarad och budgivningsfasen tar vid är det mäklaren som ser till att alla har rätt förutsättningar för att delta i budgivningen. Mäklaren förmedlar de bud, och eventuella villkor, som kommer in till dig som säljare. Svensk fastighetsförmedling arbetar transparent vilket innebär att både säljare och köpare får ta del av hela budgivningshistoriken. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa huset och det finns inget som säger att det högsta budet vinner, även om det vanligtvis är så.
  7. När du har tagit beslut om vem av spekulanterna som får köpa bostaden är det dags att skriva kontrakt. Mäklaren tar fram ett köpekontrakt och går igenom det och eventuella villkor med alla inblandade parter. Vid en försäljning av en bostadsrätt skickar mäklaren alla handlingar som krävs till bostadsrättsföreningen för en prövning av köparens medlemskap.
  8. När avtalet är signerat bevakar mäklaren eventuella villkor såsom obeviljade låneansökningar, bostadsrättsföreningens prövning av köparens medlemskap eller klausuler gällande köpare som först ska sälja sin nuvarande bostad. När alla eventuella frågetecken och villkor är utredda och uppfyllda bokar mäklaren tillträdesdatumet i samarbete med köparens bank. Därefter återstår det bara att överlämna bostadens nycklar till den nya ägaren.

Tips för dig som ska köpa bostad genom Svensk Fastighetsförmedling

En bostadsaffär är för många den största affär som man gör i livet. Det är mycket att hålla reda på och ta beslut om, inte minst om du har en bostad som ska säljas före eller samtidigt som du letar efter eller är med på en budgivning om en ny. För att göra det lite enklare för dig kan du ta hjälp av följande tips och undvika de största misstagen. Med genomtänkta ekonomiska beslut blir ett bostadsköp betydligt enklare.

Reflektera över vilken typ av bostad du letar efter

För att hitta den där bostaden som du kallar för hem, där du lever, laddar batterierna och längtar hem till i slutet av en resa är det viktigt att du listar vad du vill att bostaden ska ha. Tänk igenom om det är en bostad mitt i centrum som lockar? Kan du tänka dig att pendla för att bo i en sörgårdsidyll på landet eller vill du ha någonting mittemellan? Det kan vara svårt att uppfylla allt på din lista så prioritera det som är viktigast.

Gör en boendekalkyl och kartlägg dina ekonomiska förutsättningar

Livet handlar om så mycket mer än  bara en bostad. Det finns de som nöjer sig med att bara bo när det här hittat sitt drömboende men de allra flesta av oss vill ha utrymme i ekonomin för att göra annat än att bara bo. Boka ett möte på banken och gå igenom din ekonomi för att se hur mycket som är rimligt att låna.

Inflyttningsklart eller renoveringsobjekt?

Det går alltid att påverka ett boende interiörmässigt. Fundera på om du vill sätta din prägel i hela huset och då stå ut med x antal månader av mer eller mindre renoveringskaos, eller om du vill flytta in direkt och bara göra mindre renoveringsarbeten. Följ hjärtat för att hitta ditt drömboende men glöm inte att koppla in hjärnan och även vara realistisk. Glöm framförallt inte att granska huset noggrant för att slippa obehagliga överraskningar i ett senare skede.

Ha lånelöftet klart för att kunna avsluta köpet snabbt

Den krassa verkligheten är att så länge inga papper är påskrivna har båda parter rätt att dra sig ur affären. Säljaren kan bestämma sig för att välja en ny spekulant som lägger ett högre bud eller dra tillbaka försäljningen. Genom att ha ett lånelöfte klart innan budgivningen börjar kan du avsluta bostadsaffären så fort som möjligt.