Om Bjurfors

Bjurfors tillhör skaran av Sveriges största och äldsta privatägda mäklarbolag. Mäklarkedjan har förmedlat bostäder runt om i landet, både i städer och mindre orter, i drygt 55 år. Bjurfors mäklare förmedlar även bostäder på attraktiva platser runt om Medelhavet.

Få 3 offerter

Bjurfors grundades 1965 av Ragnar Bjurfors som ville utmana branschen med ett nytt tankesätt. Ragnar Bjurfors kombinerade entreprenörskap och professionalism med engagemang och personliga relationer för att forma ett ledande premiumerbjudande, något som fortfarande kännetecknar mäklarkedjan. Bjurfors är en välbalanserad blandning mellan ett litet mäklarföretags fördelar och ett stort mäklarföretags resurser. Då som nu ligger ett stort fokus på att kunderna ska vara nöjda, och mäklarna är måna om att hitta rätt bostad till rätt köpare.

Förutom bostäder erbjuder Bjurfors även tjänster gällande försäljning av nyproducerade bostäder, kommersiella fastigheter och ombildningar från hyresrätter till bostadsrätter. Mäklarna på Bjurfors Real Estate bistår kunder med att hitta det första boendet i Spanien eller uppgradera befintliga. Vill du ta hjälp av en mäklare som sätter kunden i fokus och har en god lokalkännedom om de aktuella områdena, är Bjurfors ett alternativ att överväga.

Var har Bjurfors kontor?

Bjurfors är en landstäckande mäklarkedja med huvudkontor i Göteborg. De cirka 80 lokalkontoren bemannas av fler än 600 medarbetare. I de tre storstadsregionerna finns det flera lokalkontor. Mäklarkedjan har även sju kontor utspridda på spanska fastlandet och Mallorca.

Sälja bostad genom Bjurfors

Att köpa en bostad är en stor affär som lätt kan kännas överväldigande på grund av alla juridiska detaljer. För att underlätta processen arbetar mäklarna efter Bjurforsmetoden som ärn en väl beprövad metod som säkerställer kvaliteten på hela bostadsaffären.

  1. Du har ett första möte med mäklaren som samlar in all nödvändig information och presenterar sedan utifrån det de tjänster som passar din bostadsaffär. Under mötet ger mäklaren dig en analys och viktig information om bostadsmarknaden i det område som du bor i. Denna information tillsammans med bostadens egenskaper och standard utgör grunden för bostadens marknadsvärde. Du kan genomföra detta inledande steg även om du inte är redo att sälja bostaden på en gång utan vill avvakta lite. 
  2. Mäklaren förbereder presentationen av din bostad och kommer med råd och tips om vad du ska tänka på inför fotograferingen. Bilderna av din bostad tas av en professionell fotograf och används även till marknadsföring och informationsblad. 
  3. När fotograferingen är klar påbörjar mäklaren arbetet med marknadsföringen och tar dessutom kontakt med de personer som finns i spekulantregistret. Dessa personer har anmält sitt intresse för att de letar bostad i det område där du vill sälja. Finns det någon eller några i spekulantregistret som har ett stort intresse för din bostad är det möjligt att bjuda in på en förhandsvisning med stor chans att sälja bostaden redan där.
  4. Mäklaren marknadsför din bostad i lämpliga kanaler, bokar in visningar, svarar på eventuella frågor och sammanställer informationsmaterial till de kommande visningarna. Du får också goda råd om hur det är bra att iordningställa bostaden inför visningen.
  5. När det är dags för visning är det mäklaren som håller i den och finns tillgänglig för att svara på frågor och hjälpa spekulanterna att se vilka möjligheter bostaden har utifrån deras behov och önskemål. 
  6. Efter visningen kontaktar mäklaren alla spekulanter som varit på plats för att kartlägga deras intresse och om de är intresserade av att lägga ett bud på bostaden.
  7. Budgivningen är en nervpirrande historia för såväl presumtiva köpare som säljare. Mäklaren håller kontakten med alla budgivare och meddelar även dig som köpare hur budgivningen utvecklas. I det här steget är det också vanligt att mäklaren undersöker om intressenterna har ett godkänt lånelöfte från banken. 
  8. Budgivningen är över och det är upp till dig som säljare om du vill sälja till den som har lagt det högsta budet eller någon av de andra spekulanterna. Mäklaren lotsar sedan både köpare och säljare runt alla detaljer i kontraktskrivningen och köparen erlägger handpenningen på bostaden.
  9. Slutligen kommer parterna överens om tillträdesdag och när det datumet kommer lämnar mäklaren över nycklarna till den nya ägaren. Innan dess har köparen betalat resterande del på köpeskillingen till säljaren.

Tips för dig som ska köpa bostad genom Bjurfors

Det är i regel mängder av frågor som dyker upp när det är dags för en så stor investering som det är att köpa en bostad. För många är det den största affären man gör under sin livstid. Det är inte heller alltid helt enkelt att hitta en bostad som motsvarar ens behov och önskemål. Då kan det vara bra att utgå från en lista med några centrala punkter för bostadsköp.

Tänk igenom vilken bostad du vill ha

Innan du gör något annat måste du fundera igenom ordentligt vad som är viktigt för dig. Vill du bo centralt eller lite utanför centrum? Är det viktigast att ha nära till jobbet eller stormarknaden? Hur ser de allmänna kommunikationerna ut och var finns barnomsorg, skola och vårdcentral? Bjurfors mäklare har en god lokalkännedom och kan besvara dina frågor.

Kontakta banken för ett lånelöfte

Ju bättre förberedd du är desto snabbare kan du lägga ett bud när du hittar din drömbostad. Av den anledningen är det alltid bra att ta kontakt med banken så fort du börjar leta bostad och få ett lånelöfte. Du vet du hur mycket du har att röra dig med och inom vilken prisnivå bostäderna bör ligga. Sätt också upp ett maxbud och håll dig till det när du går med i en budgivning.

Använd hjärnan men låt hjärtat vara med

Det är absolut viktigt att en bostad känns bra och att den passar dina behov och önskemål. När du har hittat din drömbostad är det lätt att dras med i budgivningen och glömma bort allt annat. Då är det dags att låta hjärnan ta över och hålla din uppsatta budget; annars är risken stor att du köper en bostad som du egentligen inte har råd att bo i. Glöm inte heller att besiktiga bostaden innan du skriver på kontraktet eftersom det är du som köpare som har undersökningsplikt.