Mäklare Umeå – De 10 bästa 2023

Om Umeå De flesta norrlänningar i Sverige hittar du i Norrlands största stad Umeå som ligger belägen i Västerbotten i norra Sverige. Här hittar du dessutom ett av Sveriges bästa och största universitet – Umeå Universitet, som är många studenters första val när de ansöker om att komma in på högskola och universitet varje termin. […]

Få 3 offerter

MOHV Umeå

MOHV Umeå har sitt kontor vid Broparken och kan som mäklarbyrå erbjuda mäklare med en god kännedom om stadsdelarna och som har fokus på kvalitet för att hjälpa dig att köpa bostad eller sälja din befintliga.

 • Grundades 2016
 • 11 anställda
 • Kungsgatan 35, 903 25 Umeå

Mäklarhuset Umeå

Mäklarhusets lokalkontor i Umeå ligger mitt i centrum och mäklarna erbjuder en kostnadsfri, muntlig bostadsvärdering och rådgivning när du ska köpa eller sälja en bostad.

 • 7 anställda
 • Renmarkstorget 11, 903 26 Umeå

HusmanHagberg Umeå

HusmanHagberg Umeå ligger mitt emellan Rådhusparken, Årstidernas park och Kyrkparken och erbjuder professionella fotograf- och stylisttjänster när du ska sälja din bostad och erfarna mäklare som lägger upp en köp- eller säljstrategi.

 • Grundades 1997
 • 10 anställda
 • Storgatan 50 C, 903 26 Umeå

Nya Boporten i Umeå AB

Nya Boporten i Umeå AB, som ligger på promenadavstånd från Rådhusparken, är en mäklarbyrå med över 20 års erfarenhet och som bistår dig när du ska köpa eller sälja en bostad.

 • 12 anställda
 • Storgatan 42, 903 26 Umeå

Mäklarringen

Mäklarringen ligger på gångavstånd från Sankt Olai kyrka i Norrköping och har i mer än 80 år varit delaktig i utvecklingen av regionen när det gäller att köpa och sälja bostäder.

 • Grundades 1978
 • 8 anställda
 • Skolgatan 49, 903 27 Umeå

Fastighetsbyrån Umeå

Fastighetsbyrån Umeå ligger i samma byggnad som Umeå Folkets Hus och kan skylta med kostnadsfri bostadsvärdering när du ska sälja och kunniga mäklare med god lokalkännedom när du ska köpa bostad.

 • Grundades 1982
 • 11 anställda
 • Skolgatan 57 G, 903 29 Umeå

Svensk Fastighetsförmedling Umeå

Svensk Fastighetsförmedling Umeå ligger mitt i stadens centrum. Mäklarkontoret kan erbjuda mäklare med en god kunskap om området och erfarenhet som hjälp när du ska köpa eller sälja en bostad.

 • 9 anställda
 • Kungsgatan 46, 903 26 Umeå

Diös Fastigheter AB

Diös Fastigheter AB ligger inte långt från Sparken Skatepark i Umeå och kan skryta med att de hjälper till att utveckla staden med sina mäklartjänster.

 • 3 anställda
 • Storgatan 38, 903 26 Umeå

MoFAB AB

MoFAB AB är ett familjeägt mäklarföretag som har sitt kontor i Umeå centrum. MoFAB erbjuder dessutom en rad andra tjänster som exempelvis förvaltning, fastighetsskötare och skadedjursbekämpning.

 • 5 anställda
 • Skolgatan 33, 903 25 Umeå

Om Umeå

De flesta norrlänningar i Sverige hittar du i Norrlands största stad Umeå som ligger belägen i Västerbotten i norra Sverige. Här hittar du dessutom ett av Sveriges bästa och största universitet – Umeå Universitet, som är många studenters första val när de ansöker om att komma in på högskola och universitet varje termin. Umeå är en otrolig vacker stad med närhet till natur och Umeälven som rinner genom staden. Samtidigt är det stad med ett levande kulturliv, bra shopping och mat. 

I Umeå bor det ca 130 000 invånare och ca 16 000 av dessa är studenter. Detta är en härlig studentstad där tradition möter storstad och puls. Umeå är förutom universitet bland annat känd för sin Västerbottenost som nästan alla svenskar äter till jul, nyår, midsommar och ja – fest helt enkelt! I den här staden möts hela 130 olika nationaliteter. Om du inte gillar kyla rekommenderas dock att bosätta sig längre söderut där somrarna är längre och vintrarna mildare.   

Om bostadsmarknaden i Umeå

Man kanske kan tro att priserna är låga här uppe i norr där kylan biter sig fast, men så är det faktiskt inte. Snittpriset på en bostadsrätt i Umeå ligger på ca 2 miljoner kr och för en villa över 4 miljoner kronor. På två månader säljs det ungefär 180 bostäder i trakten och i genomsnitt tar det ca 13 dagar att få ett objekt sålt efter annonsering. 

Umeå är Norrlands storstad, vilket innebär att det finns bra förbindelser härifrån till resten av landet och allt annat du kan tänkas behöva. Vad det gäller transport kan du antingen hoppa på tåget från Umeå Centralstation eller till och med flyga hit och landa på Umeå flygplats. Men det finns också lokalbussar som kör mellan närliggande orter. Många uppe i norr har dock egna fordon för att kunna ta sig fram i svår terräng och kyla etc. 

Den största arbetsgivaren i Umeå är Volvo Lastvagnar men även Universitet sysselsätter många individer. Det finns ganska många familjeföretag i detta område och tradition och familj väger ofta väldigt tungt. 

Att sälja själv VS anlita en mäklare

Innan du ska sälja ditt hus eller bostadsrätt måste du fundera över om du vill anlita en mäklare eller sälja själv. Det senare alternativet är definitivt svårare än det första eftersom du själv måste hålla i alla trådar, samtidigt som du ska bolla ditt vanliga liv när detta pågår och kanske till och med leta efter ett nytt köpeobjekt. En mäklare är din bästa vän i en sådan situation – även om det innebär att hen ska ha sin mäklaravgift när affären är avslutad med köparen. 

Eftersom en mäklare känner till bostadsmarknaden där du vill sälja kan hen enklare få upp priset på bostaden till en trevligare nivå. Som privat säljare kan det vara svårt att göra en bra affär eftersom man själv är inblandad på en mycket högre nivå och kanske inte har alla de kunskaper som en professionell mäklare har, vilka i slutändan leder till att bostaden säljs till ett betydligt högre belopp än du räknat med.